Weer

Ons weer blijft in de greep van een lagedrukgebied bij de Britse eilanden. Aan de voorzijde ervan wordt warme vochtige lucht van voor de Iberische en Franse kusten naar onze omgeving gevoerd. Tegelijkertijd draait via de west- en zuidflanken van de depressie juist frissere lucht van boven het noordelijke deel van de oceaan deze kant op. Op de overgang tussen beide luchtsoorten ontstaan morgen later op de dag weer eens zware buien.

Vanavond en vannacht is het nog droog en wisselen opklaringen en bewolking elkaar af. De temperatuur daalt naar 12 tot 15 graden.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking verder toe. In het midden en zuiden komt dan al een enkele lokale bui tot stand, mogelijk met onweer. De temperaturen lopen op naar 22 tot 25 graden, bij een matige zuidoostenwind.

In de namiddag en avond arriveren van boven België uiteindelijk overal regen- en onweersbuien. Op diverse plaatsen gaat het stevig tekeer, met veel regen in korte tijd en lokaal zware windstoten en hagel.

Vrijdag en zaterdag is het koeler: 17 tot 20 graden. De zon schijnt af en toe en er valt slechts een enkele bui.