Opinie

Verwoorden

Mijn vader breekt een heup, mijn moeder moet zolang psychogeriatrisch worden opgevangen. We proberen het haar zich zo positief mogelijk te laten voorstellen: je gaat lekker logeren, zie het als vakantie, het is maar tijdelijk, er is daar een mooie tuin. De psychiater, bij wie we voor een intake langs moeten, verwoordt het anders en

Mijn vader breekt een heup, mijn moeder moet zolang psychogeriatrisch worden opgevangen. We proberen het haar zich zo positief mogelijk te laten voorstellen: je gaat lekker logeren, zie het als vakantie, het is maar tijdelijk, er is daar een mooie tuin.

De psychiater, bij wie we voor een intake langs moeten, verwoordt het anders en zegt op een toon alsof ze 3 is in plaats van 89: „Mevrouw, u hebt geluk, we hebben een crisisbed voor u op een gesloten afdeling.”

Paulien Copper