Overgangsregeling btw-verhoging voor huizenkopers

Foto NRC / Arjan de Jongh

Wie voor 28 april van dit jaar een nieuwbouwhuis heeft gekocht, valt niet onder het nieuwe btw-regime. De Kunduzcoalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie maakt voor deze groep huizenkopers een uitzondering, meldt Helma Neppérus (VVD) vandaag, meldt persbureau Novum.

De btw gaat per 1 oktober met twee procent omhoog naar 21 procent. Wie een nieuwbouwwoning heeft gekocht voordat het Kunduz-akkoord werd gesloten, kan hiervan de dupe worden als het huis na 1 oktober wordt opgeleverd.

De vijf partijen vinden dat deze groep kopers niet onnodig mag worden geraakt door de btw-maatrgel. “Deze mensen wisten ten tijde van de aankoop nog niet dat het btw-tarief zou worden verhoogd”, stelt Neppérus. Voor hen komt er dan ook een overgangsregeling waarbij het oude btw-tarief blijft gelden.