Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Oranje eruit dus opnieuw op eBay: 20.000 Belgische voetbalfans te koop

“We hadden veel lol met de Oranjefans, maar niet zozeer met de resultaten van het team.” En dus zijn de inmiddels twintigduizend Belgische voetbalfans weer te koop. Voor 3.000 euro aan Oranje verkocht, nu weer verkrijgbaar op eBay. En de opbrengst gaat naar Unicef.

“We hadden veel lol met de Oranjefans, maar niet zozeer met de resultaten van het team.” En dus zijn de inmiddels twintigduizend Belgische voetbalfans weer te koop. Voor 3.000 euro aan Oranje verkocht, nu weer verkrijgbaar op eBay. En de opbrengst gaat naar Unicef.

De teller stond met nog ruim twaalf uur tot sluiting helaas nog ‘maar’ op 115 dollar. Met Nederland uit het toernooi - ondanks de Belgische donderspeech - en de Rode duivels niet eens gekwalificeerd, staan de Belgische fans met lege handen. “We zijn wezen”, zoals ze het zelf zeggen. Maar van degene die het hoogste biedt “worden we in een handomdraai fan”.

Bieden op deze Belgische helden - ook bekend van de haka voor Oranje in aanloop naar de wedstrijd tegen de Duitsers - kan nog tot morgenochtend 00.30 uur!