NS waarschuwt voor mogelijke problemen op spoor door noodweer

Het spoor nabij het station van Utrecht. Foto Hollandse Hoogte / Jan Lankveld

Treinreizigers moeten morgenmiddag en -avond rekening houden met vertraging. Het onstuimige weer dat wordt voorspeld verhoogt de kans op verstoringen, waardoor treinen kunnen uitvallen, zo waarschuwt de NS vanmiddag.

Vanaf het einde van de middag trekt morgen een zwaar onweersfront over Nederland, dat gepaard gaat met bliksem, zware windstoten, regen en hagel. Blikseminslag en zware windstoten kunnen elektrische installaties beschadigen en omwaaiende bomen kunnen de bovenleiding raken. De NS adviseert voor vertrek de reisplanner op ns.nl te raadplegen.

Door blikseminslag reden er afgelopen maandag amper treinen rond Utrecht Centraal. Tussen Utrecht en Woerden, Breukelen, Hilversum en Amersfoort reden helemaal geen treinen. Tot drie uur ‘s middags reden er in het hele land minder treinen en moesten reizigers rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur.