Minaj rapt maar 15 minuten live

Pop

Nicki Minaj.

Gehoord: 18/6, HMH, Amsterdam. **

Het begin van het concert van Nicki Minaj in een uitverkochte Heineken Music Hall is nog veelbelovend. Ze trapt af met stevige rapnummers als Roman’s Revenge, het briljante Did It On ‘Em en Beez In The Trap. Achter haar staat een slim decor met zwarte schermen waarop videobeelden worden geprojecteerd. Het ene moment staat ze in zwart gewaad voor een projectie van glas-in-loodramen, het volgende in een kort roze broekje voor een muur waarop met roze graffiti haar naam is gespoten. Minaj is in aanleg een rapster in de topcategorie, een creatieve en eigenzinnige vocaliste in de traditie van Missy Elliott. Dat laat ze in het begin even horen en zien, wanneer ze bezeten over het podium flaneert en haar met rare stemmetjes gelardeerde rapstijl laat horen. En dan is het, na een kwartier, alweer afgelopen, en begint de Nicki Minaj Playback Show. Minaj kiest op haar albums steeds meer voor veilige formulepop en live brengt ze die weinig verheffende danceplaten en ballads goeddeels vanaf tape. Het ziet er aardig uit,maar de dunne zangstem van Minaj verdrinkt tussen de vooraf opgenomen vocalen en de show verzandt in eindeloze omkleedpauzes . Net als op plaat verdwijnt het echte talent van Minaj live achter een muur van gemakzucht.