Miami nadert NBA-titel

Miami Heat is nog één overwinning verwijderd van het basketbalkampioenschap in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. De thuisploeg won vannacht het vierde duel in de best-of-seven-serie van Oklohoma City en gaat in de tussenstand in de finalereeks met 3-1 aan de leiding.

Oklahoma City begon nog wel goed aan de uitwedstrijd en nam in het eerste kwart een 33-19 voorsprong. Daarna begon het te draaien bij Miami Heat, onder leiding van de sterspelers LeBron James en Dwyane Wade. Halverwege de wedstrijd stond het nagenoeg gelijk, waarna de ploeg uit Florida in het tweede deel van de wedstrijd een voorsprong opbouwde en die niet meer uit handen gaf. Miami Heat won het vierde finaleduel vannacht uiteindelijk met 104-98.

De uitblinkers James en Wade waren met respectievelijk 26 en 25 punten de topscorers bij Miami Heat. Tegenstander Russell Westbrook maakte 43 punten voor Oklahoma City. Zijn ploeggenoot Kevin Durant was met 28 punten ook op schot voor de bezoekende basketbalclub uit Oklahoma.

Donderdagnacht (Nederlandse tijd) krijgt Miami Heat de kans om voor eigen publiek de tweede NBA-titel uit de clubhistorie binnen te slepen. Mocht dat niet lukken, dan gaat de finale zondag verder in Oklahoma City, waar dan één en mogelijk twee wedstijden voor de beslissing moeten zorgen.