Kortkolom sport

Drie topspeelsters uit toernooi in Eastbourne

Eastbourne. Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova en Caroline Wozniacki zijn in Eastbourne al in de eerste ronde uitgeschakeld. De tennissters waren als eerste, tweede en derde geplaatst bij het Britse grastoernooi. Kvitova was niet opgewassen tegen de Russin Ekaterina Makarova: 7-5 en 6-4. De Tsjechische is titelhouder op Wimbledon, dat maandag begint. Ze won vorig jaar in Londen haar eerste en voorlopige grandslamtitel. De Poolse Radwanska verloor in Eastbourne met 6-2 en 6-4 van de Bulgaarse Tsvetana Pironkova. De Deense Wozniacki win alleen de tweede set van de Amerikaanse Christina McHale: 6-1, 6-7 en 6-4. Marion Bartoli, als vierde geplaatst, bereikte wel de tweede ronde. De Française versloeg de Roemeense Sorana Cirstea met 6-2 en 6-2. Ook de als vijfde geplaatste Angelique Kerber gaat verder. Ze versloeg qualifier Elena Vesnina uit Rusland: 3-6, 6-0 en 7-5. (Novum)

Duitse club Hertha BSC accepteert degradatie

Berlijn. Hertha BSC doet geen pogingen meer de degradatie naar de Tweede Bundesliga terug te draaien. Dat meldt de Berlijnse voetbalclub gisteren. Hertha verloor de strijd om promotie of degradatie van Fortuna Düsseldorf. Tijdens de return in het Ruhrgebied werd het veld een minuut voor tijd bestormd door uitzinnige Fortuna-fans. De spelers zouden hebben gevreesd voor hun veiligheid. Na een half uur oponthoud ging het duel verder. Hertha tekende al twee keer beroep aan tegen de beslissing dat de uitslag van het tumultueuze duel blijft staan. Beide keren werd de Berlijnse club in het ongelijk gesteld. Een nieuwe poging bij een federaal tribunaal wordt nu afgeblazen, omdat Hertha daar geen heil meer in ziet. Volgend seizoen is de Nederlander Jos Luhukay de trainer van de Berlijnse club. Hij is de opvolger van Otto Rehhagel. Die was er als derde hoofdcoach van het seizoen niet in geslaagd Hertha voor de Bundesliga te behouden. (AP)

Roger Federer komt weer naar Rotterdam

Rotterdam. Roger Federer komt volgend jaar opnieuw naar het ATP-toernooi van Rotterdam. Dat maakte toernooidirecteur Richard Krajicek vandaag bekend. De Zwitserse toptennisser, nu nummer drie van de wereld, verdedigt in Ahoy zijn titel van dit jaar. Eerder won hij al in 2005. Zijn deelname aan het toernooi in februari 2013 kan het derde bezoek van Federer aan Nederland worden in een jaar. In september speelt het Zwitserse Davis-Cupteam tegen Nederland op het Westergasterrein in Amsterdam – al of niet met de tennisser die een recordaantal van zestien grandslams won. (NRC)