Kijktips

Film

The Legend of Zorro (Martin Campbell, 2005, VS).

Vervolg op The Mask of Zorro (1998) biedt zorgeloze actie, romantiek en humor. Antonio Banderas is andermaal de Spaans-Amerikaanse Robin Hood en Catherine Zeta-Jones is weer zijn vrouw.RTL7, 20.30-22.55u.

Revolutionary Road (Sam Mendes, VS/GB, 2008).

Romantisch drama naar gelijknamige roman, over een huwelijk dat is vastgelopen in een archetypische Amerikaanse buitenwijk in de jaren vijftig. Onwaarschijnlijk materiaal voor een film met grote Hollywoodsterren, maar Kate Winslet wist haar echtgenoot zover te krijgen de regie op zich te nemen. Winslet in de hoofdrol, Leonardo DiCaprio is haar tegenspeler. Net5, 20.30-22.55u.

Back to the Future Part II (Robert Zemeckis, 1985, VS).

Het ironische en fantasierijke vervolg op de film over een jongen (Michael J. Fox) die terug door de tijd naar de jaren vijftig reist. Parate kennis van deel 1 strekt tot aanbeveling. RTL7, 22.55-01.00u.

Informatief

ZDFzoom: Unter Strom – Der Kampf um die Energiewende.

Grootste nadeel van groene stroom: schommelingen in de productie. Als zon en wind het laten afweten, moeten gewone centrales tekorten aanvullen. In Duitsland wordt al zo veel groene stroom opgewekt dat de schommelingen in het aanbod de stabiliteit van het net bedreigen. De gemeente Haßfurth (Noord-Beieren) produceert driekwart van de eigen stroombehoefte, maar zal weldra een overschot hebben. Daar heeft men een plan verzonnen om een virtuele centrale op te richten die plaatselijke overschotten aan het internationale net levert. ZDF, 22.45-23.15u.

Amusement

Silk

Slotaflevering van het tweede seizoen van de Britse advocatenserie met Maxine Peake als Martha Costello QC. BBC, 22.00-23.00u.