Jetta Klijnsma tweede op PvdA-lijst, Maarten van Rossem lijstduwer

Jetta Klijnsma is momenteel kwartiermaker voor de Nieuwe Vakbeweging, de opvolger van FNV. Foto NRC / Roel Rozenburg

Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma staat als tweede op de voorlopige kandidatenlijst van de PvdA voor de verkiezingen in september. Financieel woordvoerder Ronald Plasterk neemt de derde plek in en historicus Maarten van Rossem wordt lijstduwer, melden bronnen aan de NOS.

Diederik Samsom is lijsttrekker, zo werd vorige maand al bekend. Er hadden zich geen andere kandidaten gemeld voor de functie. Samsom werd in maart door de leden verkozen tot leider van de sociaaldemocraten.

De concept-kandidatenlijst van de PvdA wordt vandaag vastgesteld door het partijbestuur en morgen bekendgemaakt. Op 30 juni stelt het partijcongres de definitieve lijst vast.