Goals derde ronde EK: de vergeten beauty en twee geniale enfants terribles

Gauw het zwijgen opleggen die Mario, want Italië kan de geniale invallen van de notoire lastpak nog goed gebruiken dit toernooi. Foto Reuters / Sergio Perez

De laatste ronde van de poulefase zit erop en eindelijk beginnen de echt mooie doelpunten te komen. Opvallend is dat twee van de goals in de top 3 gescoord werden door teams die uitgeschakeld werden.

Italië-Ierland 2-0

Hij juicht nooit en moest zelfs letterlijk de mond gesnoerd worden door teamgenoot Leonardo Bonucci. ‘Balo’ mocht immers niet in de basis starten en pakte als invaller sportief wraak op bondscoach Cesare Prandelli:

Portugal-Nederland 0-1

Voor het eerst stond Oranje op voorsprong na de fantastische goal van Rafael van der Vaart. En voor het eerst was er wat hoop bij de fans. Dat het allemaal niet mocht baten weten we nu wel. Maar deze treffer verdient een eervolle vermelding:

Zweden-Frankrijk 1-0

Zweden was al uitgeschakeld maar dat weerhielden Zlatan Ibrahimovic en zijn ploeg er niet van Frankrijk eens even goed het leven zuur te maken. 2-0 verlies, alstublieft, en veel plezier in de kwartfinales tegen Spanje. En Ik, Zlatan heb op het nippertje toch nog even kunnen laten zien hoe geweldig ik ben: