Opinie

Espresso met Hero Brinkman

De fusie van Trots op Nederland en de Onafhankelijke Burgerpartij heeft geleid tot een nieuwe naam: Democratisch Politiek Keerpunt. ‘Het is tijd voor een frisse start,’ zegt lijsttrekker Hero Brinkman. ‘We gaan een megagroot gat op rechts vullen.’

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Naam

De fusie van Trots op Nederland en de Onafhankelijke Burgerpartij heeft geleid tot een nieuwe naam: Democratisch Politiek Keerpunt. ‘Het is tijd voor een frisse start,’ zegt lijsttrekker Hero Brinkman. ‘We gaan een megagroot gat op rechts vullen.’ Waarom is de naam Onafhankelijke Burgerpartij niet gehandhaafd? ‘Het was een goede naam,’ antwoordt Brinkman. ‘Maar Democratisch Politiek Keerpunt is een hypergoede naam.’ Weet hij dat DPK ook de afkorting is van de Democratische Partij van Koerdistan? ‘Ja, dat weet ik,’ zegt Brinkman geërgerd. ‘Maar dat vind ik geen goede naam.’ Verwacht hij dat de Democratische Partij van Koerdistan net zo moeilijk gaat doen als de Burger Partij Amersfoort bij de oprichting van de Onafhankelijke Burger Partij? ‘Ik ben even het spoor bijster,’ zegt de lijsttrekker van DPK. ‘Wij zijn het Democratisch Politiek Keerpunt en hebben niets te maken met Koerdistan en Amersfoort.’ Maar wel met Trots op Nederland? ‘Dat klopt,’ antwoordt Brinkman. Hoe zit het dan met De Pannenkoeken Koning? ‘Dat was een schuilnaam zodat mensen niet ontdekten dat wij achter de site zaten,’ zegt Brinkman. Klopt het dat hij telefoon heeft gekregen van een pannenkoeken- en poffertjesrestaurant uit Budel? Brinkman zucht. ‘De enige echte pannenkoekenkoning heeft inderdaad contact opgenomen.’ De lijsttrekker van DPK drinkt zijn espresso op. ‘En nu moet ik een megagrote hyperpannenkoek bij hem komen eten.’