Engeland looft Wayne Rooney

Simpel kopballetje, waarmee Wayne Rooney na rust Engeland aan een 1-0 zege hielp op thuisland Oekraïne. Had iedereen gemaakt. En met een gelijkspel zou Engeland zich ook hebben geplaatst voor de kwartfinale. Onbeduidende goal? Toch niet. Topspelers als Rooney liggen onder een vergrootglas. Kijk naar Balotelli, na zijn wisselgebaar tegen Ierland weer wereldnieuws. Aanhoudend geëmmer over grote voetballers als Ronaldo, Ibrahimovic of Van Persie, die bij hun club beter zouden zijn dan in het nationale elftal. Rooney weet er alles van: totaal verguisd na het WK van 2010. In zijn eerste EK-duel na een schorsing miste hij ritme. Zijn eerste kans ging naast. En zijn vervangers hadden de eerste duels wél gescoord. Discussie? Goal. En lof bij pers en publiek. Even rust.