Drogba bouwt af in China

De Ivoriaanse aanvaller Didier Drogba heeft gisteren, precies een maand nadat hij Chelsea de eerste Champions Leaguezege bezorgde, zijn overgang naar de Chinese club Shanghai Shenhua bekendgemaakt.

Drogba speelde acht seizoenen voor Chelsea. Hij won onder meer drie keer de Engelse Premier League en vier keer de FA Cup. Zijn laatste handeling voor de Londense club was het benutten van de beslissende penalty in de strafschoppenserie in de Champions Leaguefinale tegen Bayern München. In de slotfase van de reguliere speeltijd had hij zijn club op gelijke hoogte gebracht.

De 34-jarige Ivoriaan werd al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar China. Volgens Chinese media strijkt de voetballer een salaris op van 300.000 dollar per week (bijna 240.000 euro). De club doet daarover geen mededelingen. Op zijn website noemt Drogba zijn overgang naar China „de juiste stap voor mij op dit moment”. De Ivoriaan verheugt zich „op de kennismaking met een nieuwe cultuur” en is enthousiast over de „ontwikkelingen in de Chinese Super League”.

Afgelopen seizoen eindigde Shanghai Shendou als elfde in de hoogste Chinese divisie, die uit zestien clubs bestaat. In het lopende seizoen (2012) staat de club op een twaalfde plaats, ondanks het aantrekken van bijvoorbeeld Nicolas Anelka. De Franse aanvaller speelde eerder al drie seizoenen met Drogba bij Chelsea. (Reuters)