Deze iPad-killer van Microsoft kan…. euh…

Caption: President of the Windows and Windows Live Division Steven Sinofsky holds the new Surface tablet computer during his presentation, as it is unveiled in Los Angeles, California, June 18, 2012. Microsoft Corp introduced its own line of tablet computers on Monday at a media event in Los Angeles, marking a major strategic shift for the software giant as it struggles to compete with Apple Inc and re-invent its aging Windows franchise. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY)
Caption: President of the Windows and Windows Live Division Steven Sinofsky holds the new Surface tablet computer during his presentation, as it is unveiled in Los Angeles, California, June 18, 2012. Microsoft Corp introduced its own line of tablet computers on Monday at a media event in Los Angeles, marking a major strategic shift for the software giant as it struggles to compete with Apple Inc and re-invent its aging Windows franchise. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY) President van de Windows en Windows Live Divisie Steven Sinofsky werd even in verlegenheid gebracht toen de nieuwe tablet Surface tijdens de presentatie ervan vastliep . Foto Reuters / David McNew

Daar sta je dan met je nieuwe iPad-killer in je handen, loopt ie vast. Het overkwam Steven Sinofsky tijdens de presentatie van de Microsoft Surface.

Terwijl de Microsoft-topman laat zien hoe makkelijk het werken is op de tablet, gebeurt het: Internet Explorer loopt vast. Iets wat gebruikers van de versie voor laptops en desktop computers vast zullen herkennen. Je hoort de wanhoop in de stem van Sinofsky, die ook nog eens een paar keer overslaat. Gelukkig realiseert hij zich snel daarna, nadat het apparaat blijft weigeren, dat er nog een reserve is.

Op YouTube lijken gebruikers te smullen van het filmpje en zich vooral te herkennen met de problemen van Internet Explorer. Bijvoorbeeld Chaffonline:

“Maybe Surface is so advanced, it heard him say “Internet Explorer” and thought ‘Oh hell no! I’m outta here!’”

Het is overigens niet de eerste keer dat Microsoft een foutje maakt tijdens de presentatie. Zo was er het beruchte blauwe scherm incident bij de presentatie van Windows98: