‘City of Ruins’ toont verwoesting in EK-speelstad Warschau tijdens WO II

Screenshot uit 'The City of Ruins', de film die de verwoestingen in Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld brengt. Foto PR

De Poolse hoofdstad Warschau is één van de steden waar het EK voetbal gespeeld wordt. Twee jaar geleden werd een schitterende digitale reconstructie gemaakt van de stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, toen Warschau verwoest werd door de Duitsers.

De film ‘City of Ruins’ simuleert een vlucht van een vliegtuig van de geallieerden over de verwoeste stad in 1945. De beelden laten de verwoestingen zien die de Duitse bombardementen in de Poolse hoofdstad destijds aanrichtten.

Bekijk hieronder de officiële trailer van de film:

City of Ruins trailer from Platige Image on Vimeo.

Aan ‘City of Ruins’ werd twee jaar lang gewerkt door een team van dertig ontwerpers. De ontwerpers bestudeerden enorme hoeveelheden archief- en referentiemateriaal om het oude Warschau, dat verdeeld was in dertig sectoren, zo realistisch mogelijk te laten lijken. Bij het maken van de film zijn duizenden foto’s gebruikt. Veertig historische gebouwen uit de stad werden digitaal gereconstrueerd.

Jan Ołdakowski, de directeur van het Warsaw Rising Museum waar de film vertoond wordt, zegt dat de vernietiging met foto’s onvoldoende in beeld kan worden gebracht. Alleen ‘City of Ruins’ laat volgens Ołdakowski zien hoe beroerd Warschau er in 1945 echt aan toe was.

En bekijk hier meer beelden uit ‘The City of Ruins’:

City of ruins HD slideshowvideo from styczek on Vimeo.

Hieronder nog enkele stills uit de film: