Blade Runner, maar dan in aquarel

Een fragment van de aquarel-versie van science fiction-film Blade Runner . Foto YouTube

Wie dacht dat de film Blade Runner uit 1982 niet beter kon, moet naar het nieuwe project van kunstenaar Anders Ramsell kijken. Hij is bezig om alle beelden na te maken met aquarelschilderingen.

Ramsell heeft al twaalf minuten van de science fiction-film met Harrison Ford en Rutger Hauer klaarliggen. Voor het onderstaande filmpje maakte hij gebruik van 3285 schilderingen die hij daarna in stop-motion animeerde en op de audio van de film zette.

Uiteindelijk wil Ramsell alle 177 minuten van Blade Runner animeren. Omgerekend moet hij dan zo’n 48454 schilderingen maken. Een ambitieus project, maar krijgen we daarmee eindelijk antwoord op de vraag of androïden dromen over elektrische schapen? Laten we het hopen.