Albert Verlinde trapt na

Natuurlijk stond ook RTL Boulevard maandag stil bij de uitschakeling van het Nederlands elftal. Presentator Winston Gerschtanowitz besprak de afgang met Albert Verlinde en misdaadverslaggever John van den Heuvel. Albert was ‘van verbijstering’ vergeten om zijn oranje tompoezen op te eten De klap was hard aangekomen. Albert was ‘van verbijstering’ over het vertoonde spel vergeten

Natuurlijk stond ook RTL Boulevard maandag stil bij de uitschakeling van het Nederlands elftal. Presentator Winston Gerschtanowitz besprak de afgang met Albert Verlinde en misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Albert was ‘van verbijstering’ vergeten om zijn oranje tompoezen op te eten

De klap was hard aangekomen.

Albert was ‘van verbijstering’ over het vertoonde spel vergeten om zijn oranje tompoezen op te eten.

Zijn eerste gedachte na afloop: hoe moet het nu verder met al die geluksvogeltjes van C1000? Zijn researchers hadden het nagetrokken: die werden omgesmolten. Albert vond dat zielig.

Enfin, babbeldebabbeldebabbel.

Ze hadden beelden van de aankomst van de teleurgestelde spelers op Schiphol. Tussen de ongeveer honderd overgebleven supporters stond Charlotte-Sophie Heitinga, vrouw-van en de laatste tijd voetbaldeskundige bij Boulevard.

Albert zei dat het voor Charlotte-Sophie een moeilijke dag was.

„Haar man was, ook heel vreemd, opeens niet opgesteld, terwijl hij toch een verdediger is.”

Charlotte-Sophie, kindje op de arm, stond de verslaggever te woord.

„Het liefst heb je dat ze winnen en dat ze doorgaan. Daar stond John ook honderd procent achter, maar het mocht niet zo zijn. Hij heeft een dubbele kater. Dat gun je niemand.”

Albert Verlinde vond het ‘echt zo super’ dat Charlotte-Sophie voor de camera wilde komen, want dat wilde niemand. Zelfs haar man John, doorgaans niet te beroerd, had geweigerd.

„Eigenlijk was Charlotte-Sophie de enige van het team met ballen!”

Albert vond het trouwens ‘een hele vreemde aankomst’.

De beelden van de spelers in de aankomsthal werden geanalyseerd. We zagen Gregory van der Wiel een karretje met koffers duwen en Maarten Stekelenburg hannesen met een heuptas.

„Er stonden iets van honderd fans die een handtekening wilden. Je ziet…, kijk maar! … (Albert begon hier te kraaien van verontwaardiging) sommige spelers gewoon voorbij lopen! Ze geven kinderen nog niet eens een handtekening! Dan denk ik wel: jongens.. Als je kinderen wilt meegeven dat verliezen ook bij sport hoort, dan moet je je niet zo gedragen. Dit is ongelooflijk fout! Dit is eigenlijk verliezen na de wedstrijd!”

Misdaadverslaggever John van den Heuvel had Nigel de Jong met een koptelefoon om de nek zien lopen, ook een schande.

„Dan sluit je je heel bewust af voor alles en iedereen! Als leiding van zo’n team moet je dan ingrijpen en zeggen ‘zo doen we dat niet’!”

Albert Verlinde: „Dat je een slechte speler bent is tot daaraan toe, maar slecht verliezen, dat is fout!”

Kleine kinderen een handtekening onthouden, hoe durven ze?

Toevallig was ik ook op Schiphol.

Er stond daar inderdaad een plukje kinderen en ook een lul in een leeuwenpak. De enigen van wie die kinderen nog een handtekening wilden, waren Wesley Sneijder en Robin van Persie, want kinderen zijn ook niet gek, die hebben even helemaal geen zin in een handtekening van Gregory van der Wiel of Nigel de Jong.

Als ze een keer niet om een handtekening zeuren, loop je als voetballer gewoon door met je karretje vol koffers. Zou ik ook doen.

Wat die spelers echt niet wilden, was RTL Boulevard te woord staan. Kan Albert Verlinde heel slecht tegen. Dan trapt hij je na afloop in de rug.