Wifi op de camping

Voor Nederland was gisteren nationale vlaggetjesverbrandingsdag (en dankzij Robbens „Hou je bek man” zijn we eindelijk af van „Doe eens normaal man”), maar we zijn niet allemaal Nederlander. Sommigen van ons zijn Italiaan. Italiaan op een camping in het Gooi op de avond van Italië-Ierland.

Er is een tv, maar die geeft alleen sneeuw. Dat klopt, zegt de receptieman opgewekt. De tv is alleen voor als u zelf een dvd-speler meebrengt. Oké. Er is ook wifi, meneer. Twee streepjes. „Het schijnt dat de ontvangst in de buurt van de receptie beter is.” Drie streepjes. Vijf minuten lang. Dan komt ineens het logo van PayPal in beeld. Twaalf vijftig verder toont de computerKroatië-Spanje. Er is een knopje waarmee je kunt overschakelen naar Italië-Ierland. Als je daarop drukt, beweegt er niets meer.

Het kampvuur wint. Om twintig voor elf komt de laptop ineens tot leven. Helemaal in de rechteronderhoek van het scherm scoort Mario Balotelli 2-0. En vanaf dat moment zit alles mee: zelfs de Pampers-reclame haalt zonder de kleinste bug het Gooi. Boven ons de sterrenhemel. Alles komt goed. Voor de Italianen.

Arjen Fortuin

    • Arjen Fortuin