Weer

In een lange periode met wisselvallig weer zijn er soms ook betere dagen. Zo ook vandaag en morgen, hoewel de zuidoosthoek mogelijk last heeft van een storing.

Met een zuidoostenwind wordt eerst warme lucht aangevoerd en lopen de temperaturen verder op, lokaal tot 23 graden. Vanuit het zuidwesten komt echter een actieve storing met in de loop van de dag zware buien met veel regen, onweersactiviteit, hagel en windstoten. De buien kunnen vooral donderdagmiddag lokaal overlast veroorzaken.

Vanavond en vannacht klaart het op veel plaatsen op, behalve in het zuidoosten. Uit de bewolking kan lokaal wat regen vallen. Een tot matig toenemende en naar noord draaiende wind verhindert de vorming van mist. Het kwik daalt naar 11 graden.

Morgen wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De kust krijgt de meeste zonuren; in de oostelijke provincies schijnt de zon het minst. Ook morgen veroorzaken storingen wolken, met een kleine kans op een drup regen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostelijke wind en het wordt 18 tot 22 graden.

Na de onweersbuien van donderdag lijken vrijdag en zaterdag weer mee te vallen, met temperaturen rond 19 graden.