Modric krijgt shirt Iniesta

Foto Reuters

Mooie omhelzing na Spanje-Kroatië (1-0), tussen Andres Iniesta en Luca Modric. Bijna had ‘de Cruijff van de Balkan’ de favoriete Spanjaarden naar huis gestuurd. Schitterende passeeractie op rechts, gevoelvolle voorzet met de buitenkant van de voet, zoals een erfgenaam van ‘nummer 14’ betaamt. Maar ploeggenoot Ivan Rakitic miste vrij voor de keeper de grote kopkans. Zo kon Iniesta in de slotfase het duel alsnog beslissen voor Spanje. Hoe beheerst controleert hij het prachtige lobje van Fabregas met de linkerschouder, achteloos passje opzij en Navas hoeft de bal alleen nog in het lege doel te werken. Spanje wint, Kroatië naar huis. Iniesta en Modric ruilen hun shirt. ‘Respect’ staat er namens de UEFA op. De twee balkunstenaars brachten het in praktijk.