Lekker eten in Londen 2012

Jellied eels (top row L-R), scotch eggs, bangers and mash (middle row L-R), a full English breakfast, roast beef and yorkshire pudding, pie and mash in liquor, crumble and custard (bottom row L-R), bread and butter pudding and strawberries and cream are seen in this combination photograph taken June 13, 2012. A menu of oddly named and sometimes oddly tasting traditional British dishes awaits adventurous diners visiting London for the Olympic Games this summer. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: FOOD SPORT OLYMPICS TPX IMAGES OF THE DAY) ATTENTION EDITORS: PICTURE 1 24 FOR PACKAGE 'GREAT BRITISH ' SEARCH 'GREAT BRITISH ' FOR ALL REUTERS

Het EK voetbal is nog niet afgelopen, maar het volgende sportevenement wordt al gepromoot. We lazen al van alles over de Olympische Spelen – over de sporters, de stadions en de vlam. Fotograaf Suzanne Plunkett besloot het anders te doen: door bezoekers van de Spelen in Londen voor te bereiden op typisch Britse gerechten, met deze fotocollage.In de linkerbovenhoek: jellied eels. Het gerecht stamt uit de 18de eeuw en bestaat uit gekookte paling in gestolde kruidenbouillon. Het werd vroeger vooral gegeten door de arbeidersklasse, omdat het goedkoop en voedzaam was. Ook bangers and mash (rechts boven), gebraden worst met puree, vaak geserveerd met uienjus of gefrituurde uienringen, was een echte arbeidersmaaltijd. Bovenaan in het midden staat het vogelnestje, een populaire Engelse snack. Dit Scotch egg is een hardgekookt ei in gefrituurd of gebakken gehakt. Op de middelste rij, van links naar rechts: een traditioneel Engels ontbijt, met o.a. spek en ei; Sunday roast, met rosbief en Yorkshire pudding en pie (een hartige pasteitaart) met puree in likeur. Op de onderste rij staan de toetjes. Van links naar rechts: kruimeltaart en custard, bread and butter pudding en hét Wimbledon-gerecht: aardbeien met slagroom.