Kijktips

Film

Love Wrecked (Randal Kleiser, 2005, VS).

Kauwgomromantiek van de regisseur die ooit The Blue Lagoon maakte. Tienermeisje Amanda Bynes belandt samen met de door haar geadoreerde popster Chris Carmack op een tropisch eiland. Zij houdt de schijn op dat het een onbewoond exemplaar betreft. Net5, 20.30-22.10u.

The Secret Life of Bees (Gina Prince-Bythewood, 2008, VS).

Volwassenwordingsdrama dat zich afspeelt in het diepe zuiden van de VS in de jaren zestig. De veertienjarige Lily (Dakota Fanning) ontvlucht, samen met haar verzorgster en beste vriendin Rosaleen (Jennifer Hudson), haar agressieve vader om in de geboorteplaats van haar overleden moeder haar verleden te ontrafelen. Ze worden er opgevangen door de zusters Boatwright, die bijen houden. RTL 8, 20.30-22.40u.

Informatief

39/40, la guerre des images.

Twee achter elkaar uitgezonden documentaires over propaganda aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van oude bioscoopjournaals uit die drie landen wordt gereconstrueerd wat de bevolking in die dramatische dagen te zien kreeg, wat ze niet te zien kreeg en welke leugens haar op de mouw gespeld werden. Arte, 20.15-22.05u.

Mit offenen Karten: Islands Weg aus der Schuldenkrise.

In de herfst van 2008 was IJsland een van de eerste landen die door de bankencrisis getroffen werden. Het land, een schoolvoorbeeld van een land waar het neoliberalisme vrij spel heeft, was bankroet. Vandaag de dag wordt het geprezen voor de manier waarop het de crisis aanpakte. Kan de methode die in IJsland werkte ook op de eurozone worden toegepast? Arte, 22.55-23.10u.

EK voetbal

Engeland - Oekraïne en Zweden - Frankrijk

. Verslag van de laatste twee wedstrijden in groep D.Ned.1 en Ned.3, 20.35-22.40u.