Ik was financieel adviseur

None
Foto Cisca Kruijsdijk

„Na het conservatorium kreeg ik een auto-ongeluk. Droom voorbij. Ik moest iets anders doen. Een kennis bracht me in contact met haar broer, die een financieel adviesbureau had. Ik volgde cursussen om zelf ook pensioen-, hypotheek- en verzekeringsadvies te geven. Muziek maken deed ik alleen in m’n vrije tijd. Koren begeleiden, kerkdiensten.

„Bij – toen nog – de Postbank wilden ze meer vrouwelijke accountmanagers, omdat het bedrijf qua personeel ‘een afspiegeling van de maatschappij’ wilde zijn. Na een zwaar assessment maakte ik de overstap.

„Vrouwen winnen klanten anders. Ik nodigde adviesbureaus bij ons uit in de namiddag en avond. Hield ik eerst het Postbankverhaal voor het hele kantoor, en dan kwam er een kok die een fantastische maaltijd bereidde. Een combinatie van zakelijk en plezier. Heel succesvol.

„Het gaat om de gunfactor. Hetzelfde product anders aanbieden. Intern heb ik trainingen gegeven aan collega’s die zoiets ook wilden doen.

„Mijn werk was goed te combineren met een jong gezin. Maar ik wilde graag zelf gaan ondernemen, en muziek maken. Zou ik daarvoor mijn zekerheden inwisselen? Mijn man zag dat. ‘Je wilt iets anders. Ga het doen’, zei hij.”