Ik ben muzikaal entrepreneur

„Muziek is de rode lijn. Ik treed op als concertpianist en begeleid mensen en bedrijven als coach en trainer. Zo kan ik mijn empathische en mijn zakelijke kant combineren.

„Als trainer kom ik op afdelingen met veel verzuim, of bij reorganisaties. Je laat mensen praten, haalt onzekerheden naar boven. Met muziek krijg je die los. Stel je jezelf open, dan sta je open voor je collega’s. Heel praktisch.

„Muziek helpt ook bij coaching, van ernstig zieken of ex-patiënten bijvoorbeeld. Als mensen diep in hun emoties zitten, geeft muziek ontspanning, ordening. Geen New Age. Je wordt heel rustig van Bach, met zijn mathematische opbouw. De piano, een helend instrument.

„Muziektherapeut ben ik niet, dat is een beschermde titel. Maar ik weet welke muziekstukken werken. Voor verzekeraar Ohra heb ik een cd gemaakt, Ouno. Pure pianomuziek, zelf ingespeeld. Klassiek, niet-klassiek. Het Chorale Sint Antoni, Solfeggio, On my own, Music of the Night.

„Aan mijn vorige werkkring heb ik een aantal klanten overgehouden. De dertiende maand ontbreekt, maar ik verdien een goede boterham en doe nu wat ik leuk vind.”

Hans Wammes