Haase: uitschakeling tegen nr. 640 is geen schande

En tennisser Robin Haase maakt zich ook geen zorgen over zijn vorm; de trainingen gaan goed.

Rosmalen. Robin Haase is op het grastoernooi van Rosmalen gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld door de nummer 640 van de wereld, de Kroaat Mate Pavic. De nummer veertig op de wereldranglijst verloor met 6-4 en 7-6. Een week voor het begin van Wimbledon heeft Haase nu nog maar twee partijen op gras gespeeld. Vorige week verloor hij in het Duitse Halle van de Rus Mikhail Joezni (nummer 32), die in de tweede ronde van Roland Garros ook te sterk was.

De vroege uitschakeling voor eigen publiek was „een grote tegenvaller”, maar Haase zei zich geen zorgen te maken over zijn vorm. „Ik werk hard en het gaat goed in de training.” Zijn service liep goed, maar op beslissende momenten moest Haase zijn meerdere erkennen in de jonge Kroaat. In de eerste set „cruiste” hij door zijn eigen servicebeurten, tot hij in eens gebroken werd. Haase had geprobeerd met kreten zijn achttienjarige opponent uit zijn spel te halen; dat bleek tevergeefs. „Ik wil dat die jongen de druk voelt, en het helpt als hij dan ook de druk van het publiek voelt.” Haase zei het jammer te vinden dat hij de toeschouwers niet meekreeg. „Maar daar wil ik het uiteraard niet op gooien.” Hij schaamt zich niet voor de nederlaag. „Waarom? Omdat hij in de zeshonderd staat? Dat stond ik toch ook een keer? Dat is zo makkelijk gedacht.”

Haase speelde naar eigen zeggen wel voluit in dit toernooi, dat voor veel spelers geldt als voorbereiding op Wimbledon. „Een voorbereidingstoernooi, daar geloof ik niet zo in. Wat betekent dat? Dat je niet helemaal je best doet?” NRC