Forse tegenvaller Oekraïne: sterspeler Shevchenko moet op bank beginnen

Shevchenko vervulde in de eerste groepswedstrijd van Oekraïne tegen Frankrijk een heldenrol. Foto AFP / Franck Fife

Oekraïne moet vanavond winnen van Engeland om door te gaan naar de kwartfinales van het EK. Het gastland kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een forse tegenvaller te verwerken: sterspeler Andriy Shevchenko moet door een blessure op de bank beginnen.

Shevchenko kampt sinds de verliespartij van Oekraïne tegen Frankrijk (0-2) van afgelopen vrijdag met een knieblessure. Gisteren hervatte hij weliswaar de training, maar vanavond bleek dat bondscoach Oleh Blokhin hem nog niet fit genoeg achtte om hem in de basis te laten beginnen. Blokhin houdt Shevchenko mogelijk op de bank om hem later in het cruciale duel met Engeland nog als breekijzer te kunnen inbrengen.

Oekraïne moet vanavond winnen van Engeland om door te gaan naar de laatste acht, terwijl de Engelsen aan een gelijkspel voldoende hebben. Frankrijk heeft aan een gelijkspel tegen Zweden voldoende om de kwartfinales te bereiken.

Bekijk hieronder de twee belangrijke goals van Shevchenko in de eerste wedstrijd van Oekraïne tegen Zweden:

Bekijk hieronder de reactie van Shevchenko op zijn belangrijke rol in de overwinning op Zweden:

Lees ook de uitgebreide voorbeschouwing van onze redacteur Peter Zantingh op de ontknoping van vanavond in groep D.

    • Pim van den Dool