Opinie

    • Ernest van der Kwast

Espresso met Arjen Robben

Het Nederlands elftal kwam maandagmiddag aan op Schiphol. De spelers druppelden een voor een de aankomsthal binnen. Met de toegestroomde pers praten was er niet bij. Maar Arjen Robben wilde de volgende ochtend wel een espresso drinken. ‘Er zijn wat dingen gebeurd in de spelersgroep,’ zegt hij. Moeten die niet intern blijven? ‘Eigenlijk wel,’ antwoordt Robben.

Beeld: NOS-video

Vrijheid

Het Nederlands elftal kwam maandagmiddag aan op Schiphol. De spelers druppelden een voor een de aankomsthal binnen. Met de toegestroomde pers praten was er niet bij. Maar Arjen Robben wilde de volgende ochtend wel een espresso drinken. ‘Er zijn wat dingen gebeurd in de spelersgroep,’ zegt hij. Moeten die niet intern blijven? ‘Eigenlijk wel,’ antwoordt Robben. ‘Maar anders dan in Oekraïne geldt in Nederland vrijheid van meningsuiting.’ De international van Oranje neemt een slokje espresso. ‘De sfeer binnen de groep was anders,’ zegt hij. ‘Zeker toen de vriendin van Gregory van der Wiel werd verkozen tot mooiste voetbalvrouw van Nederland.’ Is ze dat niet? ‘Volgens Van der Vaart heeft ze een leuk gezichtje, maar stinkt ze uit haar bek,’ vertelt Robben. ‘En Sneijder zou er alleen bovenop springen als hij zou moeten kiezen tussen haar en Van Bommel.’ Robben neemt nog een slokje espresso. ‘Van Marwijk was het daar niet mee eens,’ zegt hij. ‘“Zo kun je niet over mijn schoonzoon praten!” riep hij.’ En toen? ‘Toen moesten we allemaal op Mark springen, maar dat heeft niemand gedaan. Behalve Huntelaar dan.’ Robben drinkt zijn kopje leeg. ‘Dus toen Van Marwijk tijdens de wedstrijd schreeuwde dat ik Ronaldo moest gaan dekken, heb ik geroepen dat hij zijn bek moest houden.’

    • Ernest van der Kwast