Zeker 21 doden en honderd gewonden bij aanslagen op kerken in Nigeria

Bij bomaanslagen op vijf kerken in de noordelijke Nigeriaanse steden Zaria en Kuduna zijn gisteren zeker 21 doden en honderd gewonden gevallen. Daarop volgden vergeldingsacties door boze christelijke jongeren, waarbij volgens getuigen zeker twintig mensen om het leven zijn gekomen. De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar de autoriteiten vermoeden dat de radicaal-islamitische sekte Boko Haram verantwoordelijk is. De terroristische sekte viel al eerder kerken in Nigeria aan. Vorige week vielen bij een aanval op twee kerken een dode en 41 gewonden. Boko Haram probeert de voortdurende spanning tussen het overwegend christelijke zuiden en het merendeels islamitische noorden van Nigeria te vergroten. In de noordelijke provincies is de islamitische sharia-wetgeving van kracht. Boko Haram wil dat deze wetten en regels ook voor christenen en in het zuiden gaan gelden. AP, Reuters