Weer

Op de scheidslijn tussen warme lucht boven het vasteland van Europa en koele lucht op de Noordzee veroorzaakte een kleine depressie in korte tijd veel neerslag. De meest actieve buien trokken over Limburg en Noord-Brabant noordwaarts, met veel bliksemontladingen.

Die depressie maakt plaats voor een hogedrukgebied met vanavond en vannacht rustige en droge omstandigheden. Na de vele regen kan lokaal mist ontstaan, bij temperaturen dalend naar 9 tot 11 graden.

Morgen blijft het tot in de namiddag droog, met de meeste zon in de kustprovincies, stapelwolken in het binnenland en later op de dag vanuit het zuiden de bij een volgende storing horende nieuwe bewolking. In de middag kan er in het zuidoosten van het land weer wat regen vallen. De wind houdt zich rustig: zwak tot matig, uit uiteenlopende richtingen. Met medewerking van de zon wordt het 18 tot 22 graden.

Woensdag opnieuw een regendag, met onweerskansen in het zuidoosten. Bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind wordt het 17 tot 20 graden.

Ook voor de rest van de week staan perioden met regen op het menu. Vrijdag wordt bovendien flink wat wind verwacht.