Wangedrag Nalbandian

Het schoppen tegen een reclamebord kostte de Argentijnse tennisser de finale van Queen’s.

ROTTERDAM. David Nalbandian is gisteren tijdens de finale van het grastoernooi van Queen’s gediskwalificeerd. De Argentijnse tennisser, die met 1-0 in sets leidde tegen de Kroaat Marin Cilic, schopte tegen een reclamebord waarachter een lijnrechter zat. Die liep daarbij een snijwond aan zijn been op. Cilic werd uitgeroepen tot toernooiwinnaar.

Cilic stond in de tweede set op een 4-3 voorsprong toen Nalbandian na een verloren punt uit frustratie een houten schot kapot schopte. De umpire van dienst kon niet anders doen dan de Argentijn onmiddellijk te diskwalificeren. Dit tot ongenoegen van de toeschouwers die een duur finalekaartje hadden gekocht en daar nu weinig voor terugkregen. novum