Treinverkeer rond Utrecht weer opgestart

Inmiddels wordt het treinverkeer rond Utrecht CS weer opgestart. De verwachting is dat de verstoring rond 15.00 uur verholpen is, meldt de NS. Tot die tijd rijden er minder treinen en reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur.

Van en naar Utrecht Centraal is op dit moment maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk. Foto NRC / David Haakman
Van en naar Utrecht Centraal is op dit moment maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk. Foto NRC / David Haakman Van en naar Utrecht Centraal is op dit moment maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk. Foto NRC / David Haakman

Door een blikseminslag rijden de hele ochtend amper treinen rond Utrecht Centraal. Reizigers moeten rekenen op een forse vertraging, meldt de NS.

Tussen Utrecht en Woerden, Breukelen, Hilversum en Amersfoort rijden helemaal geen treinen. Ook op andere trajecten van en naar Utrecht moet volgens de NS rekening worden gehouden met uitval.

Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Utrecht Centraal: Vertraging en uitval van treinen na blikseminslag http://t.co/z23egl7C #ut

Update 10.12 uur: Inmiddels wordt het treinverkeer rond Utrecht CS weer opgestart. De verwachting is dat de verstoring rond 15.00 uur verholpen is, meldt de NS. Tot die tijd rijden er minder treinen en reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur.

Twitter avatar NS_online NS online Utrecht Centraal: Na blikseminslag vanmorgen wordt treindienst geleidelijk opgestart.De komende uren nog vertraging http://t.co/z23egl7C #ut

Zeven treinen strandden

De bliksem sloeg even voor 08.00 uur in bij de noordzijde van het station. Zeven treinen met duizenden passagiers aan boord strandden hierdoor rond het station. De treinen zijn uiteindelijk met handsignalen het station binnengeloodst.

Door de inslag kunnen treinen niet via de noordzijde het station binnenkomen of uitgaan. Vanuit Amsterdam, Amersfoort en Gouda rijden treinen sinds 10.00 uur pendeldiensten tot het dichtstbijzijnde station, Breukelen. De NS is nog op zoek naar bussen om het laatste stuk te overbruggen.

De NS raadt aan om reizen naar of via Utrecht uit te stellen. Een woordvoerder raadde reizigers op Radio 1 aan een ander vervoersmiddel te kiezen.

Het is niet duidelijk hoe lang het treinverkeer gehinderd blijft, maar naar verwachting duren de beperkingen zeker tot het begin van de middag.