Steward 3890 is niet te benijden

None
Foto AFP

Geheel volgens voorschrift staat de Poolse steward met nummer 3890 met de rug naar het veld en het gezicht naar de tribune bij Polen-Tsjechië, die het thuisland moet winnen om door te gaan op het EK. In zijn geval betekent dat een hele avond kijken naar een vak met duizenden in het rood uitgedoste Tsjechen. Hij staat net niet genoeg onder de overkapping om te kunnen schuilen tegen de hoosbuien, urenlang schuin omhoog kijkend of de Tsjechen zich wel gedragen. Het enige dat hij ziet is uitzinnig juichen, in de 72ste minuut. Blijkbaar staat Polen met 1-0 achter. En na het eindsignaal dansen voor zijn neus ineens de Tsjechische spelers tussen hun fans. De Polen zijn al de catacomben in gevlucht. Maar voor steward 3890 is de gifbeker nog niet leeg. Voorschrift.