Ronaldo goed als het moet

Foto AFP

Populair is Cristiano Ronaldo niet in Nederland. Egoïstisch, klinkt vaak. Narcistisch als goede tweede. Neem dat rare gedoe met z’n haar in de rust. IJdeltuit. Lachen, toen hij tegen Duitsland zwak speelde en simpele kansen miste tegen Denemarken. Lekker vaak herhalen op tv. Zelfs in Portugal schenen ze niet meer zo blij te zijn met de ster van Real Madrid. Zou het? Gisteren, op het moment dat het moest, deed Ronaldo weer precies wat hij moest doen. Constant dreigend, twee keer scoren. Kijk hoe fit hij nog is, de speler die dit seizoen de meeste speelminuten maakte van alle deelnemers aan dit EK (5.800). Hoe schril het contrast met de vermoeide helden van Oranje. Niet teveel narcistisch kijken naar het eigen falen. Eerst de tegenstander feliciteren die beter is. Cristiano Ronaldo.