Oranjegekte

NOVUM19:KERKDIENST VOOR ORANJE:OBDAM;17JUN2012-NOVUM. Foto, Voetbalviering special voor het Nederlands Elftal, rechts zit pastoor Paul Vlaar. OBDAM - Ook tijdens het komende EK houdt 'Oranjepastoor' Paul Vlaar een voetbalviering in Obdam. Dit jaar is hij op 17 juni voorganger tijdens een Vaderdag- en voetbalviering, laat hij weten aan Novum Nieuws. Vlaar raakte in opspraak toen hij voor de finale van het WK in 2010 een mis opdroeg in een oranje gewaad. De tachtig leden van het koor zijn tijdens de viering gekleed in het oranje. Ook kerkbezoekers wordt gevraagd hun kleding aan het thema aan te passen. Of de priester net zo ver gaat als twee jaar geleden is niet bekend. Het gaat in ieder geval niet om een eucharistieviering, maar om een zogeheten woord- en gebedsviering. Novum/rvz/str.Rein van Zanen
NOVUM19:KERKDIENST VOOR ORANJE:OBDAM;17JUN2012-NOVUM. Foto, Voetbalviering special voor het Nederlands Elftal, rechts zit pastoor Paul Vlaar. OBDAM - Ook tijdens het komende EK houdt 'Oranjepastoor' Paul Vlaar een voetbalviering in Obdam. Dit jaar is hij op 17 juni voorganger tijdens een Vaderdag- en voetbalviering, laat hij weten aan Novum Nieuws. Vlaar raakte in opspraak toen hij voor de finale van het WK in 2010 een mis opdroeg in een oranje gewaad. De tachtig leden van het koor zijn tijdens de viering gekleed in het oranje. Ook kerkbezoekers wordt gevraagd hun kleding aan het thema aan te passen. Of de priester net zo ver gaat als twee jaar geleden is niet bekend. Het gaat in ieder geval niet om een eucharistieviering, maar om een zogeheten woord- en gebedsviering. Novum/rvz/str.Rein van Zanen Novum REIN VAN ZANEN