Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Luister zelf: schreeuwt Robben ‘hou je bek man!’ naar Van Marwijk?

Gisteravond werd het door journalisten al gemeld, maar nu kunnen het we het ook met onze eigen oren terughoren: Robben riep tijdens de wedstrijd tegen Portugal ‘Hou je bek man!’ naar bondscoach Bert van Marwijk. Of toch wat anders? Sportjournalist Fokko Ebbens schreef gisteravond op Twitter: In onderstaande NOS-video valt de scheldpartij terug te horen.

Van Marwijk schreeuwt tijdens de wedstrijd tegen Portugal naar Robben dat hij mee moet verdedigen. Beeld: NOS-video

Gisteravond werd het door journalisten al gemeld, maar nu kunnen het we het ook met onze eigen oren terughoren: Robben riep tijdens de wedstrijd tegen Portugal ‘Hou je bek man!’ naar bondscoach Bert van Marwijk. Of toch wat anders?

Sportjournalist Fokko Ebbens schreef gisteravond op Twitter:

Twitter avatar fokkoebbens Fokko Ebbens Van Marwijk dirigeert Robben achter directe tegenstander aan. Reactie Robben: ‘Hou je bek, man.’ Wisseltje? #pordned #oranje
Twitter avatar fokkoebbens Fokko Ebbens Uitbarsting Robben vlak voor dug-out, met meteen daarachter de perstribune, vandaar… #porned #oranje

In onderstaande NOS-video valt de scheldpartij terug te horen. Als Van Marwijk vanaf de zijlijn Robben sommeert om mee te verdedigen, roept hij ‘Ik ben gebroken. Hou je bek man!’ terug (op 36 seconden)….of is het toch ‘Ga toch weg man?’. Het is goed luisteren geblazen.

Robben: sommige dingen zijn onverklaarbaar

Na de wedstrijd gaf Robben toe dat er “wat dingen zijn gebeurd” in de spelersgroep:

“Sommige dingen zijn onverklaarbaar. De honger in de ploeg was er wel, maar na een bepaalde fase gebeurt er iets in de ploeg, blijven we niet door voetballen. We moeten allemaal maar eens goed in de spiegel kijken. Iedereen heeft gefaald bij ons. Er zijn wel wat dingen gebeurd in de spelersgroep, maar die moeten we intern houden.”