Kort EK-nieuws

De Engelse voetbalbond FA kan een straf verwachten vanwege het gedrag van de Engelse fans tijdens het duel met Zweden van vrijdag. De UEFA heeft een disciplinaire procedure in gang gezet. De Engelse fans zouden geprobeerd hebben het veld te bestormen na afloop van de wedstrijd. De UEFA is ook een procedure gestart tegen de Kroatische voetbalbond, omdat de fans tijdens de wedstrijd tegen Italië apenkreten lieten horen en er mogelijk een banaan werd gegooid naar de Italiaanse spits Mario Balotelli. De fans van Kroatië zouden ook verantwoordelijk zijn voor het vuurwerk dat op het veld werd gegooid. Bovendien hadden ze rechts-nationalistische vlaggen bij zich.

Het is nog maar de vraag of de Oekraïense spits Andrei Sjevtsjenko op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Engeland van morgen. De ervaren aanvaller, die met twee goals zijn ploeg in de openingswedstrijd langs Zweden loodste en na het EK stopt als international, heeft last van een knieblessure. De 35-jarige Sjevtsjenko liet gisteren de training aan zich voorbijgaan. Een woordvoerder van Oekraïne zei dat er vocht in de knie van de spits zit, het gevolg van een trap die hij kreeg in het verloren duel met Frankrijk.

De Zweedse verdediger Jonas Olsson is kort naar huis teruggekeerd vanwege de geboorte van zijn kind. Zweden speelt morgen de laatste EK-wedstrijd tegen Frankrijk. Ondanks de vroegtijdige uitschakeling zet aanvoerder Zlatan Ibrahimovic zijn interlandcarrière voort. „Ik ben nog steeds gemotiveerd en wil meer bereiken”, zei de spits na de nederlaag tegen Engeland. Hij nam het op voor bondscoach Erik Hamren, die in Zweden kritiek krijgt vanwege de aanvallende speelwijze. „We spelen beter dan ooit”, zei Ibrahimovic.