Kijktips

Film

Die Ehe der Maria Braun (Rainer Werner Fassbinder, 1978, BRD).

Eerste en beste aflevering in Fassbinders filmserie over de kracht van kwetsbare vrouwen in het Duitsland van de jaren vijftig. In deze theatrale geschiedenis ziet de romantische heldin Hanna Schygulla haar gevoelens verraden door een abjecte realiteit. Arte, 20.15-22.10u.

King Ralph (David S. Ward, 1990, VS).

Melige satirische komedie waarin John Goodman, derderangs entertainer uit Las Vegas, onverwachts koning van Engeland wordt en zich verbaast over die zonderlinge Britten. RTL 8, 20.30-22.30u.

Road to Perdition (Sam Mendes, 2002, VS).

De tweede speelfilm van de regisseur van American Beauty is een mengsel van gangsterepos en vader/zoondrama, naar een in de jaren dertig spelende striproman. De titel verwijst naar het stadje waar een vader en zoon (kille maffiamoordenaars Tom Hanks en Tyler Hoechlin) verlossing hopen te vinden.RTL 7, 20.30-22.45u.

Informatief

Opium op Oerol.

Cornald Maas brengt tot en met vrijdag dagelijks live verslag uit over het kunst-, muziek- en theaterfestival op Terschelling. Derek de Lint is vandaag de hoofdgast en de muziek wordt verzorgd door Blaudzun. Ned.2, 18.15-18.45u.

King George and Queen Mary: The royals who rescued the monarchy.

Eerste van twee documentaires over de grootouders van de huidige Britse vorstin. George V bleek ondanks zijn Victoriaanse opvoeding tot ieders verbazing een vernieuwer. Maar als vader was hij een ramp. BBC 2, 22.00-23.00u.

EK voetbal

Kroatië - Spanje en Italië - Ierland

Live verslag van de laatste wedstrijden in groep C, die gespeeld worden in Gdansk en in Poznan.Ned.1 en Ned.3, 20.20-22.50u.