Italië verslaat Ierland met 2-0, mag door naar kwartfinales

Caption: Irish goalkeeper Shay Given (R) pushes Italian forward Mario Balotelli during the Euro 2012 football championships match Italy vs Republic of Ireland on June 18, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG Ierse doelman Shay Given geeft de Italiaanse aanvaller Mario Balotelli een duw. Foto AFP / Francisco Leong

Italië gaat door naar de kwartfinales van het EK. Het team versloeg de Ierse ploeg met 2-0. Doordat Spanje op een 1-0 voorsprong bleef op Kroatië mogen de Italianen door.

De Italiaanse treffers werden gemaakt door Antonio Cassano en Mario Balotelli. Italië eindigt met vijf punten als tweede in groep C en treft daardoor in de volgende ronde de winnaar van poule D.

Ook Spanje naar kwartfinale

Ook de Spaanse ploeg gaat door naar de kwartfinale van het EK. Invaller Jesus Navas scoorde vlak voor tijd de winnende treffer voor Spanje. Het nationale team eindigt met zeven punten bovenaan in groep C. Met drie punten minder finisht Kroatië als derde. De Spaanse ploeg van bondscoach Vicente del Bosque treft in de volgende ronde de nummer twee van poule D.

    • Hans Klis