Hockeyster Ellen Hoog mee naar de Spelen

Bondscoach Max Caldas van de hockeyvrouwen gaat met een selectie van acht olympische debutanten en acht speelsters uit de ploeg die in Peking (2008) goud won naar de Olympische Spelen in Londen. Dat maakte de hockeybond zaterdag bekend.

Sabine Mol, Claire Verhage, Frederique Derkx, Daphne van der Velden en Marieke Veenhoven hebben het niet gered in deze definitieve selectie. Ellen Hoog, die in januari niet mee mocht naar de Champions Trophy in Argentinië vanwege een ‘te laag rendement’, zit er wel bij. Joyce Sombroek is definitief aangewezen als eerste keeper. Voor Floortje Engels betekent dat, net als vier jaar geleden in Peking, een rol als stand-in en een verblijf buiten het olympisch dorp. Hetzelfde geldt voor reserve Caia van Maasakker. Vanmiddag zou Caldas een toelichting geven.

In de poule speelt Nederland tegen Zuid-Korea, België, China, Groot-Brittannië en Japan. Nederland is titelverdediger en geldt met Argentinië als favoriet voor goud.

De olympische hockeyselectie van de Nederlandse vrouwen: Kitty van Male (Amsterdam), Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Willemijn Bos (Laren), Kelly Jonker (Amsterdam), Maartje Goderie (Den Bosch), Lidewij Welten (Den Bosch), Maartje Paumen (Den Bosch), Naomi van As (Laren), Ellen Hoog (Amsterdam), Sophie Polkamp (Amsterdam), Joyce Sombroek (Laren), Kim Lammers (Laren), Eva de Goede (Amsterdam), Marilyn Agliotti (Oranje-Zwart), Merel de Blaey (Laren) en Margot van Geffen (Den Bosch).