Opinie

    • Ernest van der Kwast

Espresso met Cristiano Ronaldo

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het EK voetbal te bereiken. ‘Ze mogen van geluk spreken,’ zegt Cristiano Ronaldo. ‘Het had ook 7-1 kunnen zijn.’ De spits van Portugal neemt een slokje espresso. ‘Of 9-1.’ Wat vond hij van de verdediging van Oranje? ‘Ik had het idee dat ze mijn haar aan het bewonderen waren,’ antwoordt Ronaldo.

Foto AFP / Francisco Leong

Robben

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het EK voetbal te bereiken. ‘Ze mogen van geluk spreken,’ zegt Cristiano Ronaldo. ‘Het had ook 7-1 kunnen zijn.’ De spits van Portugal neemt een slokje espresso. ‘Of 9-1.’ Wat vond hij van de verdediging van Oranje? ‘Ik had het idee dat ze mijn haar aan het bewonderen waren,’ antwoordt Ronaldo. ‘Nu zat het ook wel heel goed.’ Welke speler van het Nederlands elftal maakte wel indruk op hem? ‘Poeh, dat is een moeilijke vraag,’ zegt de Portugese spits. ‘Stekelenburg speelde goed, maar zijn kapsel kan echt niet.’ Wie heeft hem het meest verbaasd? ‘Arjen Robben,’ antwoordt Ronaldo meteen. ‘Hij kwam me na afloop een handje geven.’ De Portugese spits neemt nog een slokje espresso. ‘Ik was totaal verrast,’ zegt hij. ‘Ik dacht dat hij niet meedeed aan het EK, dat hij op een onbewoond eiland zat. Zoiets had hij toch ook gezegd na de Champions Leage-finale?’ Klopt het dat hij Robin van Persie een goede vakantie heeft toegewenst? ‘Ik heb hem mijn huis in Portugal aangeboden,’ zegt Ronaldo. ‘Maar hij had al geboekt. Zonder annuleringsverzekering.’

    • Ernest van der Kwast