En dit gebeurde nog in het weekend

Een lesvliegtuigje is zaterdagmiddag gecrasht op Lelystad Airport. De twee inzittenden, een 51-jarige man uit Amersfoort en een jongen van 13, bleven vrijwel ongedeerd. Een van hen liep slechts wat schaafwonden op, meldde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Het ongeluk gebeurde kort voor 14.30 uur, vlak na het opstijgen. Volgens een woordvoerder van het KLPD kreeg het toestel een motorstoring. Het vliegtuigje kwam buiten de startbaan op zijn kop terecht en raakte flink beschadigd. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het KLPD heeft het onderzoek inmiddels afgerond. (Novum)

Een 30-jarige toerist uit Letland is gisteravond overleden tijdens een zwempartij in een plas in het Haagse recreatiegebied Madestein. De man was met vrienden aan het barbecueën toen hij met een van hen ging zwemmen. De Let verdween onder water, waarop omstanders de hulpdiensten waarschuwden. Zeven agenten en twee duikers gingen het water in om de man te zoeken. Toen de Let was gevonden en op het droge gebracht, werd hij direct gereanimeerd. De man is naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij korte tijd later overleed. (Novum)