Deftige Queen’s Club in shock: Nalbandian blesseert lijnrechter

David Nalbandian is gisteren in Londen tijdens de finale van het grastoernooi van Queen’s gediskwalificeerd. De Argentijnse tennisser, die met 1-0 in sets leidde tegen de Kroaat Marin Cilic, schopte op het deftige Queen’s tegen een reclamebord waarachter een lijnrechter zat. Die liep daarbij een (bloedende) snijwond aan zijn been op. Cilic werd uitgeroepen tot toernooiwinnaar.

De Britse politie gaat naar aanleiding van een klacht onderzoek doen naar het incident, zo werd vanochtend bekend. Nalbandian wordt verdacht van geweldpleging.

Cilic stond in de tweede set op een 4-3 voorsprong, toen Nalbandian na een verloren punt uit frustratie een houten schot kapot schopte. De umpire kon niet anders doen dan de Argentijn onmiddellijk diskwalificeren.

In zijn praatje na de wedstrijd bood Nalbandian (30) zijn excuses aan. Maar toen hij het drukke toernooischema aangreep als mogelijke verklaring voor zijn frustratie, kreeg hij de hoon van het Londense tennispubliek over zich heen.

„David voelt zich verschrikkelijk, want dit was puur een ongeluk”, reageerde de toernooidirecteur, ter verdediging van Nalbandian. „Het is voor iedereen teleurstellend op deze manier het toernooi te moeten beëindigen, maar we moeten de regels volgen. Er was geen andere keuze dan David te diskwalificeren.”

Nalbandian, kleinzoon van een Armeense migrant, vierde in 2002 zijn sportieve hoogtepunt met een (verloren) finale op Wimbledon.