Audi opnieuw superieur tijdens 24 Uur van Le Mans

None

Toyota-coureur Anthony Davidson overleefde een zware crash.

ROTTERDAM. Het raceteam van Audi heeft dit weekend opnieuw de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Marcel Fässler, Benoit Treluyer en André Lotterer waren de bestuurders van het winnende team van Audi, dat de legendarische autorace in de afgelopen dertien jaar liefst elfmaal won.

Opvallend was dat de winnende Audi R18 e-tron, die 378 ronden aflegde in de 24 uur durende race op het circuit van Le Mans, de eerste sportauto is met een dieselhybride motor. Ook de auto die als tweede finishte, met onder meer voormalig Le Manswinnaar Tom Kristensen, was een dieselhybride Audi.

De race werd overschaduwd door een spectaculaire crash van Toyota-coureur Anthony Davidson. Zijn wagen maakte bij een snelheid van 330 kilometer per uur een salto in de lucht. Voor het leven van de 33-jarige Britse coureur werd gevreesd, maar hij kwam er vanaf met twee gebroken rugwervels. Davidson mocht naar eigen zeggen van geluk spreken. „Ik voelde me als in een vliegtuig dat de controle had verloren”, liet Davidson weten vanuit het ziekenhuis. „Ik voel alleen pijn in het middelste deel van mijn rug, dus ik heb geluk gehad.” Novum, reuters