Opinie

Vereeuwigen

Het valt mij op dat steeds meer zwangere vrouwen getatoeëerd zijn. Als ik tijdens het spreekuur de ontblote buiken zie, komen de meest uiteenlopende illustraties langs. Duiveltjes die schaamhaar wegmaaien met een grasmachientje, dolfijnen, sterretjes, Chinese tekens… Vandaag zie ik een vrouw die bij haar venusheuvel de naam ‘Franklin’ heeft laten vereeuwigen. Ze krijgt binnenkort

Het valt mij op dat steeds meer zwangere vrouwen getatoeëerd zijn. Als ik tijdens het spreekuur de ontblote buiken zie, komen de meest uiteenlopende illustraties langs. Duiveltjes die schaamhaar wegmaaien met een grasmachientje, dolfijnen, sterretjes, Chinese tekens… Vandaag zie ik een vrouw die bij haar venusheuvel de naam ‘Franklin’ heeft laten vereeuwigen. Ze krijgt binnenkort een geplande keizersnede. Ik zeg: „Dat is jammer, daar moet ik met het mes dwars doorheen.” De aanstaande vader lacht en zegt: „Helemaal niet erg dokter, het is toch haar ex.”

Mieke Kerkhof