Televisieversie van Draw Something, hadden we Pictionary niet al?

Het logo van de app Draw Something. Foto Zynga

De kans is groot dat u geen Wordfeud meer speelt. Na scrabbelen op een smartphone werd Draw Something helemaal hot. Deze Pictionary-variant op je telefoon krijgt nu op de Amerikaanse televisie een vervolg. CBS kocht onlangs het format van ontwikkelaar Zynga.

De Amerikaanse zender wil Draw Something tot een televisieshow ontwikkelen, schrijft DeadLine. De vraag is alleen hoe? Want in de Verenigde Staten hebben er al minstens drie shows gelopen met Pictionary als format. Zo was er Pictionary uit 1989 voor kinderen, een voor volwassenen in 1997 en de Pictionary-variant Win, Lose or Draw uit 1987.

Een aflevering Pictionary uit 1987
http://youtu.be/jq0TtQO3v_c

Pictionary (1997)

De enige verschillen tussen Draw Something en Pictionary zijn het feit dat je de eerste op je telefoon speelt en dat je het niet in een gezelschap doet. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden, zoals het spelen op het toilet, maar als dat het enige wordt waarmee CBS een nieuw Pictionary-format kan bedenken, staat ons een teleurstelling te wachten.

Maar er is hoop. CBS maakte in 2010 ook een comedyserie van het Twitter-account ‘shitmydadsays‘, genaamd “$#*! My Dad Says“. Die serie werd dan wel geschrapt na een seizoen, maar het heeft de Amerikaanse zender hopelijk genoeg ervaring opgeleverd om wat leuks te maken van Draw Something.

    • Hans Klis