Duitsland groepswinnaar na winst tegen Denemarken

Duitse spelers vieren de 2-1 overwinning op Denemarken en het bereiken van de kwartfinale. Foto AP / Martin Meissner
Duitse spelers vieren de 2-1 overwinning op Denemarken en het bereiken van de kwartfinale. Foto AP / Martin Meissner Duitse spelers vieren de 2-1 overwinning op Denemarken en het bereiken van de kwartfinale. Foto AP / Martin Meissner

Duitsland heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale van het EK. De Duitsers versloegen vanavond Denemarken met 2-1 en boekten daarmee hun derde overwinning. Lars Bender scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer. Duitsland treft nu in de kwartfinale Griekenland. De Denen zijn uitgeschakeld.

Duitsland begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na vijf minuten een prima kans om te scoren, meldt persbureau Novum. Thomas Müller stuitte echter van dichtbij op doelman Stephan Andersen. Na twintig minuten kwam Duitsland alsnog op voorsprong, via een hard schot van Lukas Podolski.

De eerste keer dat de Denen zich aan het front meldden was het gelijk raak. Een corner werd door spits Nicklas Bendtner richting Michael Krohn-Dehli verlengd. De matchwinner in de eerste wedstrijd tegen Nederland toonde zich wederom doeltreffend.

Lange tijd leek het duel vervolgens af te stevenen op een gelijkspel. Tien minuten voor tijd zorgde rechtsback Bender voor de bevrijding. De vervanger van de geschorste Jérôme Boateng reageerde attent op een passje van spelmaker Mesut Özil en schoot beheerst de 2-1 binnen.

Bekijk alle doelpunten

Podolski zet Duitsland op 0-1:

Krohn-Dehli maakt 1-1 voor Denen:

Bender bezorgt Duitsland 1-2 zege: