Wolken en zon

De zomer in Nederland komt niet van de grond. Vooral maandag kan het opnieuw langere tijd aanhoudend regenen.

Het weer staat onder invloed van een lagedrukgebied dat via de Noordzee naar Scandinavië trekt. Eromheen wordt met een sterke zuidwestelijke wind lucht aangevoerd waarin zich vandaag en morgen een paar buien kunnen vormen.

Vandaag begint bewolkt en mogelijk trekken nog een paar buien over het oosten weg. Vanuit het westen komt vanmiddag op steeds meer plaatsen de zon door, maar er ontstaan ook nieuwe stapelwolken. In het binnenland kunnen zich nieuwe buien vormen, lokaal met onweer. In de kustgebieden blijft het waarschijnlijk droog. Bij een aan zee krachtige zuidwestenwind wordt het 18 tot 21 graden.

Morgen is de kans op buien kleiner. Opnieuw wisselen wolken en de zon elkaar af. Verder neemt de zuidwestelijke wind, die de komende nacht aan zee nog hard kan zijn, geleidelijk af. De temperaturen lopen uiteen van 17 graden op de Wadden tot 22 graden lokaal in het zuidoosten van het land. In de middag kan heel lokaal een bui vallen.

Maandag is een spannende dag: afhankelijk van de exacte koers van een storing komen we mogelijk even in heel warme lucht terecht. Zo ja, dan volgt later onweer. Zo nee, gaat het weer een tijdje regenen.