TomTom viert feestje na deal met Apple

None

TomTom oprichter en topman Harold Goddijn moest er ruim een jaar op wachten, maar deze week mocht hij dan toch een veelbelovende deal met Apple aankondigen. De Amsterdamse fabrikant van navigatiekastjes profiteert van de rivaliteit tussen de giganten Apple en Google. Het gevolg: een exclusieve deal voor TomTom met Apple. Vanaf dit najaar kunnen iPhone-gebruikers de kaarten van TomTom-dochter TeleAtlas gratis raadplegen op hun smartphone en tabletcomputer. Voor Harold Goddijn het bewijs dat de veel bekritiseerde miljardenovername van TeleAtlas strategisch toch de goede beslissing is geweest. Zo dachter beleggers er ook over. Terwijl de aandelenmarkten al weken in crisisstemming verkeren schoot het aandeel TomTom op dinsdag fors omhoog en sloot de week af met een winst van ruim 10 procent