Toch geen blogcensuur

Een 9-jarig Schots meisje dat een populair weblog bijhield waarop zij iedere dag haar schoollunch fotografeerde, werd gisteren korte tijd gedwongen haar blog te staken. Dat meldt The Guardian. De districtsraad van het gebied Argyll and Bute in het westen van Schotland had het meisje gesommeerd te stoppen met de foto’s, maar trok deze beslissing na een storm van kritiek op sociale media gistermiddag weer in.

Op haar blog, genaamd ‘NeverSeconds’, houdt Martha Payne een food-o-meter bij: de lunches die ze elke dag op school krijgt, beoordeelt ze op gezondheid en smaak. De school stemde in. Het blog bestaat pas zes weken maar trok al meer dan twee miljoen bezoekers, onder meer omdat de bekende tv-kok Jamie Oliver het meisje ermee complimenteerde op Twitter. Kinderen van scholen over de hele wereld sturen Payne nu foto’s van hun eigen lunches, die aanmerkelijk gezonder zijn dan die van de Schotse.